Du behöver
- 225 g vitkål savoykål eller spetskål
- 1 dl couscous gärna fullkorn
- 1.5 dl mjölk
- 250 g köttfärs mager
- 1 st ägg
- 0.5 tsk salt
- 0.5 krm svartpeppar nymald
- 2 krm mejram
- matfett
- 0.5 tsk soja
- 2 tsk sirap
Servera med:
potatis kokt
kålrot
lingonsylt
Ugn: 200°
Det här behövs till 2–3 port:
Gör så här
1
Skär kålen i strimlor och förväll den i saltat vatten, 3 minuter. Låt den rinna av i ett durkslag.
2
Koka couscousen i mjölk istället för vatten, enligt anvisningarna på förpackningen.
3
Blanda förvälld kål, couscous, köttfärs, ägg, salt, peppar och mejram i en bunke. Smörj två, tre ugnssäkra portionsformar. Fyll färsen i formarna och pensla med soja blandad med sirap.
4
Tillaga kålpuddingen i mitten av ugnen, ca 20 minuter. Servera med kokt potatis, riven kålrot och lingonsylt.
Om du vill ha sås till kålpuddingen, blanda buljong av kalvfond och red av med Maizena mörk redning och koka i 3 minuter. Smaka av med salt och peppar.