Kålpudding med lingon

Du behöver 225 g vitkål savoykål eller spetskål 1 dl couscous gärna fullkorn 1.5 dl mjölk 250 g köttfärs mager 1 st ägg 0.5 tsk...

Du behöver

  • 225 g vitkål savoykål eller spetskål
  • 1 dl couscous gärna fullkorn
  • 1.5 dl mjölk
  • 250 g köttfärs mager
  • 1 st ägg
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 krm svartpeppar nymald
  • 2 krm mejram
  • matfett
  • 0.5 tsk soja
  • 2 tsk sirap

Servera med:

potatis kokt
kålrot
lingonsylt

Ugn: 200°

Det här behövs till 2–3 port:

Gör så här

1
Skär kålen i strimlor och förväll den i saltat vatten, 3 minuter. Låt den rinna av i ett durkslag.

2
Koka couscousen i mjölk istället för vatten, enligt anvisningarna på förpackningen.

3
Blanda förvälld kål, couscous, köttfärs, ägg, salt, peppar och mejram i en bunke. Smörj två, tre ugnssäkra portionsformar. Fyll färsen i formarna och pensla med soja blandad med sirap.

4
Tillaga kålpuddingen i mitten av ugnen, ca 20 minuter. Servera med kokt potatis, riven kålrot och lingonsylt.


Kommentar:
Om du vill ha sås till kålpuddingen, blanda buljong av kalvfond och red av med Maizena mörk redning och koka i 3 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Scroll to Top