Du behöver
- 2.5 dl glutenfri mjölmix (vi använde Finax)
- 4 msk kakao
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 tsk bakpulver
- 1 krm salt
- 2 st ägg
- 2.5 dl strösocker
- 1 dl flytande fett (drygt)
- 0.75 dl vispgrädde
Ugn: 200°
Gör så här
1
Mät upp mjölmix, kakao, vaniljsocker, bakpulver och salt i en bunke.
2
Vispa ägg och socker till en luftig massa och tillsätt fettet.
3
Rör samman ingredienserna och dela upp smeten i 8 stora muffinsformar som du ställt på en plåt.
4
Baka mitt i ugnen, 12–14 minuter. Om du vill ha muffinsen lite kladdiga inuti, välj den kortare tiden.
5
Vispa grädden och spritsa en klick på varje avsvalnad muffins om du vill göra dem lite festligare.