Stora chokladmuffins

Du behöver 2.5 dl glutenfri mjölmix (vi använde Finax) 4 msk kakao 2 tsk vaniljsocker 1 tsk bakpulver 1 krm salt 2 st ägg 2.5...

Du behöver

  • 2.5 dl glutenfri mjölmix (vi använde Finax)
  • 4 msk kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 2 st ägg
  • 2.5 dl strösocker
  • 1 dl flytande fett (drygt)
  • 0.75 dl vispgrädde

Ugn: 200°

Gör så här

1
Mät upp mjölmix, kakao, vaniljsocker, bakpulver och salt i en bunke.

2
Vispa ägg och socker till en luftig massa och tillsätt fettet.

3
Rör samman ingredienserna och dela upp smeten i 8 stora muffinsformar som du ställt på en plåt.

4
Baka mitt i ugnen, 12–14 minuter. Om du vill ha muffinsen lite kladdiga inuti, välj den kortare tiden.

5
Vispa grädden och spritsa en klick på varje avsvalnad muffins om du vill göra dem lite festligare.

Scroll to Top