Minipizzor

Du behöver 0.5 dl rapsolja 3 dl vatten rumstempererat 25 g jäst 1 tsk salt 1 dl majsmjöl 5 dl mjölmix glutenfri i degen +...

Du behöver

  • 0.5 dl rapsolja
  • 3 dl vatten rumstempererat
  • 25 g jäst
  • 1 tsk salt
  • 1 dl majsmjöl
  • 5 dl mjölmix glutenfri i degen + 2 msk vid utbakningen

Ugn: 250°

Gör så här

1
Blanda oljan med vattnet i en bunke, smula ner jästen och rör ut den. Degspadet ska inte värmas. Tillsätt salt, majsmjöl och 3 dl av mjölmixen. Arbeta degen kraftigt. Låt jäsa under bakduk i drygt 1 timme.

2
Arbeta ihop degen efter jäsningen med knappt 2 dl mjölmix. Lägg degen på “mjölmixat” bord och knåda den lätt. Dela upp degen i sex bitar och forma till runda bullar. Kavla ut bullarna till bottnar, ca 18 cm i diameter, med en kruskavel.

3
Placera bottnarna på en plåt täckt med bakplåtspapper. Nagga med en gaffel. Grädda på mittfalsen i den uppvärmda ugnen i ca 8 minuter. Låt kallna under bakduk och frys in.


Kommentar:
Pizzasugen? Ta ut bottnarna ur frysen och sätt ugnen på 250°. Bred på passerade eller krossade tomater och fördela önskad fyllning ovanpå. Avsluta med grovt riven ost och några teskedar pizzakrydda. Grädda i knappt 15 minuter och servera direkt.

Scroll to Top