Ossobuco med gremolata

Du behöver 4 skiva kalvlägg och salt svartpeppar vetemjöl 3 msk olivolja 2 st gula lökar 2 st vitlöksklyftor 2 st morötter 2 st stjälkar...

Du behöver

  • 4 skiva kalvlägg och
  • salt svartpeppar
  • vetemjöl
  • 3 msk olivolja
  • 2 st gula lökar
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 st morötter
  • 2 st stjälkar blekselleri
  • 5 st timjan kvistar färsk
  • 2 st lagerblad
  • 2 bitar citronskal bara det gula
  • 2.5 dl vin torrt vitt
  • 3 msk kalvfond konc
  • 3 st tomater
  • 1 msk tomatpuré

Gremolata:

3 st vitlöksklyftor
1 st citron rivet skal
2 msk persilja finhackad

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Torka av köttet med hushållspapper. Salta, peppra och vänd köttet i vetemjöl. Hetta upp oljan i en stor stekpanna och bryn köttet på båda sidor tills det fått en fin stekyta. Lägg över köttet på en tallrik.

2
Skala lök, vitlök och morötter. Ansa blekselleristjälkarna. Skär grönsakerna i små tärningar och bitar.

3
Fräs grönsakerna i en stekgryta med olja under omrörning. Tillsätt timjan, lagerblad och citronskal. Späd med vitt vin och kalvfond. Koka upp.

4
Skålla och kärna ur tomaterna. Skär dem i små bitar och blanda dem med grönsakerna. Tillsätt tomatpurén. Rör om väl och lägg tillbaka köttet i grytan. Bräsera köttet under lock på svag värme, ca 1 1/2 timme tills det är mört. Servera med potatismos eller polenta och sallad.

Scroll to Top