Du behöver
- 4 skiva kalvlägg och
- salt svartpeppar
- vetemjöl
- 3 msk olivolja
- 2 st gula lökar
- 2 st vitlöksklyftor
- 2 st morötter
- 2 st stjälkar blekselleri
- 5 st timjan kvistar färsk
- 2 st lagerblad
- 2 bitar citronskal bara det gula
- 2.5 dl vin torrt vitt
- 3 msk kalvfond konc
- 3 st tomater
- 1 msk tomatpuré
Gremolata:
3 st vitlöksklyftor
1 st citron rivet skal
2 msk persilja finhackad
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Torka av köttet med hushållspapper. Salta, peppra och vänd köttet i vetemjöl. Hetta upp oljan i en stor stekpanna och bryn köttet på båda sidor tills det fått en fin stekyta. Lägg över köttet på en tallrik.
2
Skala lök, vitlök och morötter. Ansa blekselleristjälkarna. Skär grönsakerna i små tärningar och bitar.
3
Fräs grönsakerna i en stekgryta med olja under omrörning. Tillsätt timjan, lagerblad och citronskal. Späd med vitt vin och kalvfond. Koka upp.
4
Skålla och kärna ur tomaterna. Skär dem i små bitar och blanda dem med grönsakerna. Tillsätt tomatpurén. Rör om väl och lägg tillbaka köttet i grytan. Bräsera köttet under lock på svag värme, ca 1 1/2 timme tills det är mört. Servera med potatismos eller polenta och sallad.