Du behöver
- 100 g margarin
- 50 g strösocker
- 1 st ägg
- 210 g mjöl glutenfritt
- 1 tsk bakpulver
Fyllning:
2.5 st mandelmassa hg färdig
125 g margarin
2 st ägg vispas i ett i taget
10 st bittermandel mald
Glasyr:
2 dl florsocker
2 msk vatten
Ugn: 175 grader
Gör så här
1
Rör margarin och socker poröst.
Tillsätt ett ägg i taget och sedan
det glutenfria mjölet och bakpulver.
Tillsätt ett ägg i taget och sedan
det glutenfria mjölet och bakpulver.
2
Sätt en klick i varje bakform av aluminium och tryck ut degen tunt efter väggarna på formen.
Om det känns kladdigt sätt lite mjöl på degklicken.
Om det känns kladdigt sätt lite mjöl på degklicken.
3
Gör sedan i ordning fyllningen. Lättast är att köra den i mixer eller elvisp. Fyll formarna med 1 msk i varje form.
4
Grädda i 175 grader mitt i ugnen i 20 min eller tills de fått fin färg.
5
När kakorna kallnat gör en glasyr av florsocker och vatten. Bred över mazarinerna och låt stelna.