Glutenfria mazariner (av Solweig i Nyköping)

Jättegoda med mandelmassefyllningen. Det tar lite tid att stå och trycka ut degen i formarna men det är det värt. Tag bakformar av aluminium så behöver formarna ej smörjas.

Du behöver

  • 100 g margarin
  • 50 g strösocker
  • 1 st ägg
  • 210 g mjöl glutenfritt
  • 1 tsk bakpulver

Fyllning:

2.5 st mandelmassa hg färdig
125 g margarin
2 st ägg vispas i ett i taget
10 st bittermandel mald

Glasyr:

2 dl florsocker
2 msk vatten

Ugn: 175 grader

Gör så här

1
Rör margarin och socker poröst.
Tillsätt ett ägg i taget och sedan
det glutenfria mjölet och bakpulver.

2
Sätt en klick i varje bakform av aluminium och tryck ut degen tunt efter väggarna på formen.
Om det känns kladdigt sätt lite mjöl på degklicken.

3
Gör sedan i ordning fyllningen. Lättast är att köra den i mixer eller elvisp. Fyll formarna med 1 msk i varje form.

4
Grädda i 175 grader mitt i ugnen i 20 min eller tills de fått fin färg.

5
När kakorna kallnat gör en glasyr av florsocker och vatten. Bred över mazarinerna och låt stelna.

Scroll to Top