Apelsinkaka med blockchoklad

Du behöver 4 dl glutenfri mjölmix Finax 1 msk pofiber potatisfiber från Semper 2 tsk bakpulver 1 tsk apelsinskal rivet + 2 msk pressad apelsinsaft...

Du behöver

  • 4 dl glutenfri mjölmix Finax
  • 1 msk pofiber potatisfiber från Semper
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk apelsinskal rivet + 2 msk pressad apelsinsaft
  • 50 g blockchoklad Fazer Premium 70%
  • 2 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl filmjölk eller gräddfil
  • 0.75 dl flytande fett motsvarande 75 g smält smör eller margarin

Garnering:

50 g blockchoklad smält
1 st apelsin pressad

Ugn: 175°

Det här behövs:

Gör så här

1
Mät upp de torra ingredienserna, mjölmix, Pofiber och bakpulver. Riv skalet av den tvättade apelsinen och pressa saften. Hacka blockchokladen.

2
Vispa äggen med sockret till en luftig massa. Tillsätt apelsinskalet och blockchokladen. Sikta i de torra ingredienserna.

3
Häll i apelsinsaften tillsammans med filmjölken alternativt gräddfilen och fettet.

4
Rör om och skrapa ned smeten i formen. Grädda kakan på andra falsen nerifrån i 35–40 minuter.

5
Stjälp upp kakan. Stick med en gaffel några gånger på ovansidan och fukta med apelsinsaften. Låt kakan svalna. Ringla den smälta chokladen över kakan.

Scroll to Top