Du behöver
- 4 dl glutenfri mjölmix Finax
- 1 msk pofiber potatisfiber från Semper
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk apelsinskal rivet + 2 msk pressad apelsinsaft
- 50 g blockchoklad Fazer Premium 70%
- 2 st ägg
- 2 dl strösocker
- 1 dl filmjölk eller gräddfil
- 0.75 dl flytande fett motsvarande 75 g smält smör eller margarin
Garnering:
50 g blockchoklad smält
1 st apelsin pressad
Ugn: 175°
Det här behövs:
Gör så här
1
Mät upp de torra ingredienserna, mjölmix, Pofiber och bakpulver. Riv skalet av den tvättade apelsinen och pressa saften. Hacka blockchokladen.
2
Vispa äggen med sockret till en luftig massa. Tillsätt apelsinskalet och blockchokladen. Sikta i de torra ingredienserna.
3
Häll i apelsinsaften tillsammans med filmjölken alternativt gräddfilen och fettet.
4
Rör om och skrapa ned smeten i formen. Grädda kakan på andra falsen nerifrån i 35–40 minuter.
5
Stjälp upp kakan. Stick med en gaffel några gånger på ovansidan och fukta med apelsinsaften. Låt kakan svalna. Ringla den smälta chokladen över kakan.