14 bitar
Du behöver
Botten:
6 äggvitor
4 dl strösocker
Smörkräm:
2 dl vatten
2 msk smör eller margarin
2 msk vetemjöl
2 äggulor
2 tsk snabbkaffepulver
250 g smör eller margarin
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
Garnering:
chokladkaffebönor
Ugn: 125°
Gör så här
1
Häll vatten i en kastrull och prova ut en stor skål som passar ovanpå. Blanda äggvitor och socker i skålen och ställ ovanpå kastrullen med sjudande vatten. Vispa med elvisp tills smeten är fast.
2
Rita tre bottnar, 22 cm i diameter, på bakpapper. Fördela smeten i rundlarna och bred ut den. Grädda i 45 minuter. Stäng av ugnen, men låt gärna bottnarna stå kvar tills ugnen är kall.
3
Koka upp vatten och smör i en kastrull. Vispa ut mjölet i lite vatten och rör ner i kastrullen. Sjud under omrörning i 5 minuter. Rör i äggulorna och kaffepulvret, och låt krämen kallna. Rör smöret smidigt tillsammans med florsocker och tillsätt den kalla kaffekrämen lite i taget under vispning. Smaksätt med vaniljsocker.
4
Lägg ihop bottnarna med hälften av krämen mellan. Spritsa resten ovanpå och garnera med kaffebönor av choklad.