Du behöver
- 200 g köttfärs
- 1 msk smör eller margarin
- 3 st potatis
- 1 st gul lök
- 1 st burk krossade tomater ca 400 g
- 1 l vatten
- 2 st köttbuljongtärningar
- 1 tsk paprikapulver
- 1 st vitlöksklyfta hackad
- 1 st röd paprika i bitar
- 1 st grön paprika i bitar
- 1 dl rött vin
- salt svartpeppar
Till servering:
gräddfil
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Fräs färsen smulig i smör. Skala och tärna potatisen, och skala och hacka löken.
2
Lägg ner potatisen och löken i färsen och späd med krossade tomater, vatten och buljongtärningar. Koka i 15 minuter.
3
Krydda med paprikapulver och tillsätt vitlök, paprikabitar och vin i soppan.
4
Koka i 5 minuter och smaka av med salt och peppar. Servera med gräddfil.