Du behöver
- 300 g räkor med skal
- 1 st lime rivet skal och saft
- 0.5 st purjolök
- 5 st champinjoner
- 6 st jordärtskockor
- 1 msk smör eller margarin
- 1 msk vetemjöl
- 8 dl vatten
- 1 st grönsaksbuljongtärning
- 1 dl vispgrädde
- salt svartpeppar
Till servering:
räkor
dill
dill
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Skala räkorna och blanda med limeskal och saft. Låt stå svalt och marinera medan du gör soppan.
2
Strimla purjolöken, hacka svampen och skala och tärna jordärtskockorna.
3
Fräs purjolök, svamp och jordärtskockor i smör utan att det får färg. Strö över mjöl och späd med vatten. Tillsätt buljongtärning och koka i 15 minuter.
4
Mixa soppan slät och koka upp med grädde. Smaka av med salt och peppar. Toppa med räkor och dill gärna på spett.