Jordärtskockssoppa med räktopp

Du behöver 300 g räkor med skal 1 st lime rivet skal och saft 0.5 st purjolök 5 st champinjoner 6 st jordärtskockor 1 msk...

Du behöver

  • 300 g räkor med skal
  • 1 st lime rivet skal och saft
  • 0.5 st purjolök
  • 5 st champinjoner
  • 6 st jordärtskockor
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 msk vetemjöl
  • 8 dl vatten
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 1 dl vispgrädde
  • salt svartpeppar

Till servering:

räkor
dill
dill

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Skala räkorna och blanda med limeskal och saft. Låt stå svalt och marinera medan du gör soppan.

2
Strimla purjolöken, hacka svampen och skala och tärna jordärtskockorna.

3
Fräs purjolök, svamp och jordärtskockor i smör utan att det får färg. Strö över mjöl och späd med vatten. Tillsätt buljongtärning och koka i 15 minuter.

4
Mixa soppan slät och koka upp med grädde. Smaka av med salt och peppar. Toppa med räkor och dill gärna på spett.

Scroll to Top