Du behöver
- 0.5 st gul lök
- 1 msk smör eller
- margarin
- 1 msk tacokrydda
- 1 msk tomatpuré
- 5 dl vatten
- 1 st grönsaksbuljongtärning
- 2 st potatis
- 1 st grön paprika
- 1 st chorizokorv
- 1 dl majskorn
- salt svartpeppar
Garnering:
hackad persilja
Det här behövs till 2 port:
Gör så här
1
Skala och hacka löken och fräs den mjuk i smör. Tillsätt tacokrydda och tomatpuré och fräs med löken i 1 minut.
2
Späd med vatten och buljongtärning och koka upp. Tillsätt skalad och tärnad potatis och låt soppan koka i 10 minuter.
3
Dela, kärna ur och strimla paprikan och lägg i soppan tillsammans med tunt skivad korv och majskorn.
4
Koka i 5 minuter och smaka av med salt och peppar. Strö över persilja.