Texmexsoppa

Du behöver 0.5 st gul lök 1 msk smör eller margarin 1 msk tacokrydda 1 msk tomatpuré 5 dl vatten 1 st grönsaksbuljongtärning 2 st...

Du behöver

  • 0.5 st gul lök
  • 1 msk smör eller
  • margarin
  • 1 msk tacokrydda
  • 1 msk tomatpuré
  • 5 dl vatten
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 2 st potatis
  • 1 st grön paprika
  • 1 st chorizokorv
  • 1 dl majskorn
  • salt svartpeppar

Garnering:

hackad persilja

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Skala och hacka löken och fräs den mjuk i smör. Tillsätt tacokrydda och tomatpuré och fräs med löken i 1 minut.

2
Späd med vatten och buljongtärning och koka upp. Tillsätt skalad och tärnad potatis och låt soppan koka i 10 minuter.

3
Dela, kärna ur och strimla paprikan och lägg i soppan tillsammans med tunt skivad korv och majskorn.

4
Koka i 5 minuter och smaka av med salt och peppar. Strö över persilja.

Scroll to Top