Provençalsk köttfärspaj

Du behöver Pajdeg: 3 dl vetemjöl 1 dl pinjekärnor 125 g smör 3 msk vatten Fyllning: 400 g blandfärs 1 st purjolök 1 st vitlöksklyfta...

Du behöver

Pajdeg:

3 dl vetemjöl
1 dl pinjekärnor
125 g smör
3 msk vatten

Fyllning:

400 g blandfärs
1 st purjolök
1 st vitlöksklyfta
salt svartpeppar
2 msk frysta provencalska örtkryddor
2 dl rött vin
0.5 st chilifrukt röd spansk
1 st röd paprika
3 st ägg
2 dl paprika crème fraiche
0.5 dl mjölk
1 krm salt
100 g lagrad ost

Garnering:

paprika i bitar
basilikablad

Ugn: 225°

Det här behövs till 6–8 port:

Gör så här

1
Lägg mjöl, pinjekärnor och smör i matberedarens skål med kniven monterad. Kör till en smulig massa. Tillsätt vatten och kör tills det bildas en degboll.

2
Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Låt stå i kylen i minst 30 minuter. Nagga pajskalet med en gaffel och förgrädda, i ca 10 minuter, mitt i ugnen.

3
Stek köttfärsen smulig i en stekpanna. Tillsätt skivad purjolök och hackad vitlök och fräs några minuter. Salta, peppra och tillsätt provençalska kryddor. Häll på vin och låt det koka in. Tillsätt hackad chili och paprika i bitar. Lägg köttfärsröran i det förgräddade pajskalet

4
Vispa samman ägg, crème fraiche, mjölk och salt. Häll äggstanningen över färsen. Strö över riven ost och grädda mitt i ugnen i 20–25 minuter. Garnera med paprikabitar och några blad färsk basilika.

Scroll to Top