Du behöver
- 1 st gul lök
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 st morot
- 2 st stjälkar selleri
- 50 g pancetta rimmat sidfläsk eller bacon
- 2 msk smör
- 400 g nötfärs eller blandfärs
- 1 st burk hela tomater 400 g
- 2 msk tomatpuré
- 1 dl vitt vin
- 2 msk kalvfond konc
- 1 st lagerblad
- salt svartpeppar
- färsk basilika
Till servering:
spenatfettuccine
parmesanost nyriven
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Hacka lök, vitlök, morot, selleri och skär pancetta, sidfläsk eller bacon i tärningar. Fräs alltsammans i 1 msk smör & rapsolja i en stekpanna. Lägg över i en gryta.
2
Bryn köttfärsen i resten av matfettet i stekpannan, tills den blir smulig. Lägg över i grytan.
3
Tillsätt tomater, tomatpuré, vin, fond och lagerblad. Låt såsen koka minst 40 minuter. Rör om då och då. Smaka av med salt och peppar.
4
Späd ev med vatten. Smaksätt med färsk basilika. Servera med nykokt fettuccini och nyriven parmesanost.
Pancetta är ett italienskt rimmat fläsk som kan ätas som det är i tunna skivor eller i rätter som t ex köttfärssås.