Ragù Bolognese

Du behöver 1 st gul lök 1 st vitlöksklyfta 1 st morot 2 st stjälkar selleri 50 g pancetta rimmat sidfläsk eller bacon 2 msk...

Du behöver

  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 st morot
  • 2 st stjälkar selleri
  • 50 g pancetta rimmat sidfläsk eller bacon
  • 2 msk smör
  • 400 g nötfärs eller blandfärs
  • 1 st burk hela tomater 400 g
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 dl vitt vin
  • 2 msk kalvfond konc
  • 1 st lagerblad
  • salt svartpeppar
  • färsk basilika

Till servering:

spenatfettuccine
parmesanost nyriven

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Hacka lök, vitlök, morot, selleri och skär pancetta, sidfläsk eller bacon i tärningar. Fräs alltsammans i 1 msk smör & rapsolja i en stekpanna. Lägg över i en gryta.

2
Bryn köttfärsen i resten av matfettet i stekpannan, tills den blir smulig. Lägg över i grytan.

3
Tillsätt tomater, tomatpuré, vin, fond och lagerblad. Låt såsen koka minst 40 minuter. Rör om då och då. Smaka av med salt och peppar.

4
Späd ev med vatten. Smaksätt med färsk basilika. Servera med nykokt fettuccini och nyriven parmesanost.


Kommentar:
Pancetta är ett italienskt rimmat fläsk som kan ätas som det är i tunna skivor eller i rätter som t ex köttfärssås.

Scroll to Top