Yoghurtmousse med maränger

Vi valde att göra marängerna med råsocker istället för vanligt strösocker. Moussen som är lite syrlig i smaken, passar utmärkt till de söta marängerna.

Du behöver

Mousse:

2 st gelatinblad
1.5 dl vispgrädde
2.5 dl matlagningsyoghurt
0.5 dl apelsinjuice konc

Maränger:

Det här behövs till ca 16 stycken:

3 st äggvitor
2 dl råsocker strö-
0.5 krm ättiksprit 12%

Garnering:

1 st clementin

Ugn: 100°

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Mousse: Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Vispa grädden lagom hård.

2
Rör samman grädde, yoghurt och juice. Smält gelatinet på svag värme i 1 msk vatten, passa noga att det inte bränner vid eftersom det rör sig om en så liten mängd vatten. Blanda gelatinlösningen med de övriga ingredienserna och fördela moussen i 4 portionsglas. Låt stå i kylen någon timme.

3
Maränger: Vispa äggvitorna med ättiksprit och hälften av sockret till en fast smet, man ska kunna vända vispskålen upp och ner. Tillsätt under fortsatt vispning, resten av sockret.

4
Klicka ut marängsmeten på en plåt täckt med bakplåtspapper. Välj själv hur stora du vill ha marängerna, vi gjorde 16 stycken. Grädda mitt i ugnen i 45 minuter.

5
Garnera yoghurtmoussen med clementinklyftor i bitar och servera med maränger till.

Scroll to Top