Kikärtsbiffar

Du behöver 1 st kikärter 230 g avrunnen vikt 0.5 st rödlök 1 st morot 1 tsk maizena majsstärkelse 0.5 st ägg salt och peppar...

Du behöver

  • 1 st kikärter 230 g avrunnen vikt
  • 0.5 st rödlök
  • 1 st morot
  • 1 tsk maizena majsstärkelse
  • 0.5 st ägg
  • salt och peppar
  • 1 msk smör eller margarin

Sås:

1.5 dl lätt crème fraiche
1 msk basilika
1 st vitlöksklyfta

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Skölj kikärterna och låt dem rinna av. Hacka löken fint och finriv moroten. Mixa kikärterna till ett mos och blanda med lök, morot, maizena, ägg, salt och peppar.

2
Forma fyra biffar och stek i smör på medelvärme, 2 minuter per sida.

3
Rör ihop crème fraiche, basilika och pressad vitlök, och servera till biffarna tillsammans med klyftpotatis.

Scroll to Top