Tomatsoppa med frikadeller

Du behöver tomater finkrossade 3 dl vatten 1.5 msk kycklingfond konc 100 g potatis av mjölig sort salt svartpeppar 0.5 tsk körvel Frikadeller: 100 g...

Du behöver

  • tomater finkrossade
  • 3 dl vatten
  • 1.5 msk kycklingfond konc
  • 100 g potatis av mjölig sort
  • salt svartpeppar
  • 0.5 tsk körvel

Frikadeller:

100 g blandfärs
0.5 st ägg
1 krm lökpulver
1 krm timjan
salt svartpeppar

Garnering:

basilika

Till servering:

bröd

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Koka upp finkrossade tomater, vatten och kycklingfond i en kastrull. Tillsätt skalad och skivad potatis och koka i 15 minuter under lock. Vispa soppan så att potatisen smular sig. Smaka av med salt, peppar och körvel.

2
Blanda färsen med ägg till en smidig färs. Salta och peppra lätt och krydda med lökpulver och timjan. Klicka ner teskedstora klickar i soppan och låt frikadellerna koka någon minut. Toppa med basilika. Servera soppan med bröd.


Kommentar:
Hur delar man ett ägg på hälften? Knäck ägget i en kopp, vispa och mät upp hälften.

Scroll to Top