Du behöver
- tomater finkrossade
- 3 dl vatten
- 1.5 msk kycklingfond konc
- 100 g potatis av mjölig sort
- salt svartpeppar
- 0.5 tsk körvel
Frikadeller:
100 g blandfärs
0.5 st ägg
1 krm lökpulver
1 krm timjan
salt svartpeppar
Garnering:
basilika
Till servering:
bröd
Det här behövs till 2 port:
Gör så här
1
Koka upp finkrossade tomater, vatten och kycklingfond i en kastrull. Tillsätt skalad och skivad potatis och koka i 15 minuter under lock. Vispa soppan så att potatisen smular sig. Smaka av med salt, peppar och körvel.
2
Blanda färsen med ägg till en smidig färs. Salta och peppra lätt och krydda med lökpulver och timjan. Klicka ner teskedstora klickar i soppan och låt frikadellerna koka någon minut. Toppa med basilika. Servera soppan med bröd.
Hur delar man ett ägg på hälften? Knäck ägget i en kopp, vispa och mät upp hälften.