Påskdessert med aprikosmousse

Du behöver Till botten: 200 g mandelmassa 50 g mörk blockchoklad vi använde 70% 2 st ägg gulor och vitor separerade 0.5 msk maizena majstärkelse...

Du behöver

Till botten:

200 g mandelmassa
50 g mörk blockchoklad vi använde 70%
2 st ägg gulor och vitor separerade
0.5 msk maizena majstärkelse

Aprikosmousse:

3 st gelatinblad
1 st burk konserverade aprikoser
2 st ägg gulor och vitor separerade
1 msk socker
2 dl vispgrädde vi använde Valios

Garnering:

aprikoser
blockchoklad smält

Ugn: 175°

Det här behövs 8 port:

Gör så här

1
Botten: Smält blockchokladen. Blanda ner den grovt rivna mandelmassan, tillsätt äggulorna och maizenamjölet. Vispa vitorna till ett fast skum och vänd ner dem i chokladsmeten.

2
Skrapa ned smeten i en smord och mjölad form som är 18 cm diameter, gärna med löstagbar botten. Grädda i 25 minuter.

3
Aprikosmousse: Blötlägg gelatinet i kallt vatten. Låt aprikoserna rinna av. Mosa hälften av aprikoserna med en gaffel, spara resten till garnering. Vispa äggvitorna och grädden var för sig.

4
Rör samman äggulorna med sockret och tillsätt fruktmoset. Smält gelatinet på svag värme i den fuktighet som blir kvar efter blötläggningen, och blanda med fruktmassan. Tillsätt grädden och vitorna. Skrapa ned moussesmeten i formen med mandelbotten

5
Täck formen med plastfolie och låt stå i kylen ett par timmar eller gärna över natten. Lägg upp på ett fat och garnera med resterande aprikoshalvor och ringla smält blockchoklad med en tesked, som bilden visar. Passar även utmärkt som tårta till kaffekalaset.

Scroll to Top