Du behöver
- 350 g laxfilé färsk
- 5 dl hönsbuljong av tärning
- 0.5 st fänkål
- 0.5 st purjolök
- 2 st stjälkar selleri
- 1 msk tomatpuré
- 20 st räkor
- färsk timjan
- salt och peppar
Aioli:
1 dl minifraiche
1 msk lättmajonnäs
1 st vitlöksklyfta
salt och peppar
Till servering:
baguette skivad
Det här behövs till 2 port:
Gör så här
1
Skär loss skinnet från fisken och skär fiskköttet i kuber. Skiva fänkålen, purjolöken och selleristjälkarna. Koka upp buljongen med grönsakerna och tomatpuré i en gryta.
2
Tillsätt fisken och låt soppan få ett uppkok. Ta grytan från plattan och lägg på ett lock. Låt stå i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Skala räkorna och lägg i soppan.
3
Blanda mini fraiche med majonnäs och riven vitlök. Smaksätt med salt och peppar. Toppa med färsk timjan. Servera aiolin och skivad baguette till soppan.