Fisksoppa med aioli

Du behöver 350 g laxfilé färsk 5 dl hönsbuljong av tärning 0.5 st fänkål 0.5 st purjolök 2 st stjälkar selleri 1 msk tomatpuré 20...

Du behöver

  • 350 g laxfilé färsk
  • 5 dl hönsbuljong av tärning
  • 0.5 st fänkål
  • 0.5 st purjolök
  • 2 st stjälkar selleri
  • 1 msk tomatpuré
  • 20 st räkor
  • färsk timjan
  • salt och peppar

Aioli:

1 dl minifraiche
1 msk lättmajonnäs
1 st vitlöksklyfta
salt och peppar

Till servering:

baguette skivad

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Skär loss skinnet från fisken och skär fiskköttet i kuber. Skiva fänkålen, purjolöken och selleristjälkarna. Koka upp buljongen med grönsakerna och tomatpuré i en gryta.

2
Tillsätt fisken och låt soppan få ett uppkok. Ta grytan från plattan och lägg på ett lock. Låt stå i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Skala räkorna och lägg i soppan.

3
Blanda mini fraiche med majonnäs och riven vitlök. Smaksätt med salt och peppar. Toppa med färsk timjan. Servera aiolin och skivad baguette till soppan.

Scroll to Top