Du behöver
- 1 st gul lök
- 1 msk smör eller margarin
- 2 st potatis
- 100 g sparris djupfryst grön
- 5 dl vatten
- 1 st grönsaksbuljongtärning
- 2 dl mjölk
- 1 dl gröna ärter
- 2 msk lätt crème fraiche
- salt och peppar
Toast:
100 g mozzarella riven
1 st tomat
basilika eller torkad basilika
4 skiva rostebröd grovt
Det här behövs till 2 port:
Gör så här
1
Skala och hacka löken och fräs den i smör. Skala och tärna potatisen och skär sparrisen i bitar men spara knopparna.
2
Lägg potatis och sparrisbitarna i grytan, men spara knopparna. Häll på vatten, buljongtärning och mjölk och koka i 15 minuter.
3
Tillsätt ärter och crème fraiche och mixa soppan slät. Lägg i sparrisknopparna och koka upp soppan. Smaka av med salt och peppar.
4
Fördela riven ost, skivad tomat och basilika på två av bröden. Lägg på de andra och tryck till. Grilla mackorna i smörgåsgrill eller våffeljärn.