Sparrissoppa med tomat- och mozzarellatoast

Du behöver 1 st gul lök 1 msk smör eller margarin 2 st potatis 100 g sparris djupfryst grön 5 dl vatten 1 st grönsaksbuljongtärning...

Du behöver

  • 1 st gul lök
  • 1 msk smör eller margarin
  • 2 st potatis
  • 100 g sparris djupfryst grön
  • 5 dl vatten
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl gröna ärter
  • 2 msk lätt crème fraiche
  • salt och peppar

Toast:

100 g mozzarella riven
1 st tomat
basilika eller torkad basilika
4 skiva rostebröd grovt

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Skala och hacka löken och fräs den i smör. Skala och tärna potatisen och skär sparrisen i bitar men spara knopparna.

2
Lägg potatis och sparrisbitarna i grytan, men spara knopparna. Häll på vatten, buljongtärning och mjölk och koka i 15 minuter.

3
Tillsätt ärter och crème fraiche och mixa soppan slät. Lägg i sparrisknopparna och koka upp soppan. Smaka av med salt och peppar.

4
Fördela riven ost, skivad tomat och basilika på två av bröden. Lägg på de andra och tryck till. Grilla mackorna i smörgåsgrill eller våffeljärn.

Scroll to Top