Du behöver

  • 2 st potatis
  • 140 g bacon
  • 2 st schalottenlökar
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 dl vin torrt vitt + kokspad från musslorna
  • 1 kg musslor se tips hur man kokar musslor
  • 6 dl vatten
  • 2 msk kycklingfond konc
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 2 msk redning Maizena
  • salt vitpeppar
  • 2 msk hackad persilja

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Skala och tärna potatisen. Skiva baconet och fräs i en stor gryta. Tillsätt hackad schalottenlök, hackad vitlök och potatistärningar.

2
Tillsätt vin, kokspad från musslorna, vatten, kycklingfond, matlagningsgrädde och koka tills potatisen är mjuk i ca 10 minuter.

3
Red av med ljus redning och koka upp under omrörning. Vänd ner de kokta musslorna och låt soppan bli varm. Smaka av med salt och peppar. Strö över persilja.