Crêpes med champinjonstuvning

Du behöver Crêpes: 1.5 dl vetemjöl 0.25 tsk salt 3 dl mjölk 2 st ägg matfett 1 dl lagrad ost riven Fyllning: 100 g champinjoner...

Du behöver

Crêpes:

1.5 dl vetemjöl
0.25 tsk salt
3 dl mjölk
2 st ägg
matfett
1 dl lagrad ost riven

Fyllning:

100 g champinjoner
2 tsk matfett
1 msk vetemjöl
1 dl mjölk
0.5 dl matlagningsgrädde
salt peppar
1 krm soja

Råkostsallad:

3 dl vitkål
1 st morot
1 st selleristjälk
0.5 st äpple
1 msk citron pressad saft
salt svartpeppar

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Blanda mjöl, salt och hälften av mjölken i en skål. Vispa smeten slät. Tillsätt äggen och resten av mjölken. Grädda tunna pannkakor i en stekpanna med matfett.

2
Skiva champinjonerna och fräs i en kastrull med matfett. Tillsätt mjölet och rör om. Späd med mjölk och matlagningsgrädde under ständig omrörning. Låt såsen koka i 3 minuter. Smaka av med salt, peppar och soja.

3
Fördela en dryg matsked av stuvningen på varje pannkaka och vik ihop till små paket. Lägg pannkakorna i en smord ugnssäker form och strö över osten. Gratinera i 10 minuter mitt i ugnen.

4
Strimla vitkålen, riv moroten och skiva sellerin och äpplet. Blanda grönsakerna och äpplet och tillsätt pressad citronsaft. Smaka av med salt och peppar. Servera råkostsalladen till crêpsen.

Scroll to Top