Du behöver

  • 1 st fiskbullar 375 g
  • 3 dl kokt ris
  • 3 dl ärter frysta och morötter
  • 1 dl lagrad ost riven

Sås:

1 dl mjölk fiskbullsbuljong + 2 dl
0.5 st gul lök
2 tsk matfett
1 msk vetemjöl
salt och peppar
2 msk gräslök

Ugn: 225°

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Häll buljongen från fiskbullarna i en mått tillsammans med mjölken. Fräs hackad lök i en kastrull med matfett. Tillsätt mjöl och späd med buljong- och mjölkblandningen under ständig omrörning till en slät sås. Låt sjuda i 3 minuter. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt fint skivad gräslök och fiskbullar. Låt fiskbullarna bli varma.

2
Lägg kokt ris blandat med ärter och morötter i botten på två smorda ugnssäkra formar. Häll över fiskbullssåsen och strö över den rivna osten. Gratinera mitt i ugnen i 10 minuter.