Du behöver
- 600 g kassler
- 200 g philadelphiaost med karljohansvamp
- 1 dl hackad persilja
- 1 st tomat
- 1 st avokado
- 150 g körsbärstomater
- 200 g champinjoner
Palsternacksmos:
500 g potatis
300 g palsternacka
1 msk smör eller margarin
3 msk crème fraîche
salt peppar
Ugn: 225°
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Skär skivor i kasslern men inte riktigt igenom. Blanda philadelphiaost och persilja. Klicka fyllningen i skårorna och lägg i skivad tomat och skivad avokado.
2
Lägg över kasslern i en ugnsfastform och gratinera i 40 minuter. När det återstår 10 minuter av tillagningstiden lägg in tomater och champinjoner bredvid köttet.
3
Skala potatis och palsternacka och skär i bitar. Koka tills de är mjuka och häll av vattnet. Pressa i purépress och mosa med smör och crème fraiche. Smaka av med salt och peppar och servera till kasslern.