Du behöver
- 5 st sparrispotatis
- 1 st morot
- 5 dl vatten
- 2 msk kycklingfond konc
- 3 st salladslökar
- 1 st selleri stjälk
- 1 tsk ingefära
- 0.5 st röd chilipeppar
- 0.5 dl mjölk
- 200 g kycklingkött färdiggrillat
- 2 msk redning Maizena
- 0.5 st röd paprika
Till servering:
örter lätt crème fraiche franska
bröd
Det här behövs till 2 port:
Gör så här
1
Skala och skär potatisen i bitar och skala och skiva moroten. Koka upp vatten och kycklingfond i en gryta. Lägg i potatis och morot och låt sjuda i ca 10 minuter.
2
Tillsätt salladslök och selleri i bitar, riven ingefära, finhackad chili, mjölk och kycklingköttet i bitar. Låt soppan koka upp.
3
Red av med ljus redning under omrörning. Skär den röda paprikan i bitar och lägg ner den i soppan strax före servering. Lägg en klick crème fraiche med franska örter i soppan. Servera med bröd.