Du behöver

Marinad:

1 st passionsfrukt
1 st citron
2 msk strösocker
0.5 dl vatten
1 krm kardemummakärnor

Fruktsallad:

1 st äpple
0.25 st honungsmelon
125 g jordgubbar
100 g vindruvor

Maräng:

3 st äggvitor
1 dl strösocker

Garnering:

flagad mandel

Ugn: 200°

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Börja med marinaden. Dela och gröp ur passionsfrukten direkt ner i en kastrull. Tillsätt pressad citronsaft, socker, vatten och kardemummakärnor och koka upp tills sockret lösts upp.

2
Dela, kärna ur och tärna äpplet. Skär melonköttet i bitar. Dela jordgubbarna i klyftor och dela vindruvorna.

3
Fördela frukten i glasen. Skeda i marinaden och låt dra i 30 minuter.

4
Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret under vispning och vispa till en maräng. Spritsa marängsmeten över frukten och strö över mandel. Grädda i ca 5 minuter.