Du behöver
- 30 st sparrisstjälkar
- 130 g skinka skivad källarrökt
Ostsås:
3 dl matlagningsgrädde
1.5 msk vetemjöl
1 msk smör
salt och peppar
2 dl grevéost riven lagrad
Ugn: 225°
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Skär bort den nedersta torra delen på sparrisstjälkarna. Koka stjälkarna ca 3 minuter i lättsaltat vatten. Spola av i kallt vatten och låt dem rinna av.
2
Ostsås: Vispa samman matlagningsgrädde och mjöl i en kastrull. Koka upp under omrörning. Tillsätt smöret och låt såsen koka i 3 minuter. Smaka av med salt och peppar. Ta kastrullen från plattan och rör ner rivna osten.
3
Linda skinkskivorna runt små buntar av sparrisstjälkar och lägg paketen i en smord ugnssäker form. Bred ostsåsen över och gratinera mitt i ugnen i ca 10 minuter.