Gratinerad skinklindad sparris

Du behöver 30 st sparrisstjälkar 130 g skinka skivad källarrökt Ostsås: 3 dl matlagningsgrädde 1.5 msk vetemjöl 1 msk smör salt och peppar 2 dl...

Du behöver

  • 30 st sparrisstjälkar
  • 130 g skinka skivad källarrökt

Ostsås:

3 dl matlagningsgrädde
1.5 msk vetemjöl
1 msk smör
salt och peppar
2 dl grevéost riven lagrad

Ugn: 225°

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Skär bort den nedersta torra delen på sparrisstjälkarna. Koka stjälkarna ca 3 minuter i lättsaltat vatten. Spola av i kallt vatten och låt dem rinna av.

2
Ostsås: Vispa samman matlagningsgrädde och mjöl i en kastrull. Koka upp under omrörning. Tillsätt smöret och låt såsen koka i 3 minuter. Smaka av med salt och peppar. Ta kastrullen från plattan och rör ner rivna osten.

3
Linda skinkskivorna runt små buntar av sparrisstjälkar och lägg paketen i en smord ugnssäker form. Bred ostsåsen över och gratinera mitt i ugnen i ca 10 minuter.

Scroll to Top