Du behöver

  • 600 g schnitzel
  • 1 msk smör eller margarin
  • 2 msk tomatpuré
  • 5 dl vatten
  • 1 st köttbuljongtärning
  • 2 st lagerblad
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 3 st schalottenlökar
  • 10 st aprikoser torkade
  • 1 dl cashewnötter rostade
  • färsk timjan
  • salt och peppar
  • 1 msk maizena redning

Servera med:

bulgur eller rostad potatis

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Strimla köttet och bryn i smör. Lägg över i gryta och tillsätt tomatpuré, vatten och buljongtärning.

2
Koka upp och lägg i lagerblad, skalad vitlök och skivad schalottenlök. Koka i 15 minuter.

3
Lägg i aprikoser och nötter och smaka av med timjan, salt och peppar.

4
Red av med maizena och koka i 3 minuter. Servera gärna med bulgur eller rostad potatis.