Du behöver

  • 2 msk ströbröd
  • 0.5 dl vatten
  • 300 g köttfärs
  • 1 st äggula
  • salt och peppar
  • 1 msk smör rapsolja
  • 2 dl krossade tomater
  • 0.5 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta liten
  • 1 msk basilika eller 1 tsk torkad

Dekorera med:

färsk basilika

Servera med:

pasta

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Blanda ströbröd och vatten i en skål och låt svälla i 5 minuter. Blanda i färs, äggula, salt och peppar. Rulla köttbullar och stek dem i smör- & rapsolja.

2
Koka upp krossade tomater tillsammans med hackad lök och pressad vitlök.

3
Smaka av med salt, peppar och basilika. Lägg i köttbullarna i tomatsåsen och låt dem koka i någon minut. Servera med pasta.