Du behöver

  • 25 g smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 dl mjölk
  • 2 st ägg gulor och vitor separerade
  • 60 g lagrad ost
  • 1 krm salt
  • 0.5 krm svartpeppar nymald
  • 0.5 krm paprikapulver
  • 2 st äggvitor

Ugn: 175°

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Smörj små ugnssäkra suffléformar, som rymmer ca 1 1/2 dl, med rikligt med smör.

2
Smält smöret till sufflésmeten i en kastrull. Rör ner mjölet och vispa i mjölken. Låt sjuda under omrörning, ca 3 minuter.

3
Ta kastrullen från värmen och rör ner en äggula i sänder. Tillsätt därefter riven ost och smaka av med salt, peppar och paprikapulver.

4
Vispa äggvitorna till hårt skum i en bunke med rena vispar. Vänd försiktigt ner äggvitorna i smeten med en slickepott. Fördela sufflésmeten i formarna och fyll dem till högst 3/4. Grädda genast i nedre delen av ugnen, ca 15 minuter. Servera genast.


Kommentar:
Öppna inte ugnsluckan under gräddningen, då sjunker sufflésmeten. Titta försiktigt i slutet av gräddningstiden.