Du behöver
- 1 st burk konserverade persikor i juice ca 400 g
- 100 g smör
- 1.5 dl juice från persikorna
- 3 st ägg
- 3 dl strösocker
- 1 msk vaniljsocker
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk ingefära
- 4.5 dl vetemjöl
Dekorera med:
florsocker
Ugn: 175°
Det här behövs till ca 24 bitar:
Gör så här
1
Häll av spadet från persikorna, men spara det. Låt persikorna rinna av och skär dem i tunna klyftor.
2
Smält smöret och blanda det med persikojuicen. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör ner smörblandningen i ägg- och sockersmeten.
3
Blanda vaniljsocker, bakpulver, ingefära och mjöl och sikta ner det i smeten under omrörning. Blanda ner periskoklyftorna.
4
Häll smeten i en smord och bröad form som är ca 25×35 cm. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter. Låt kakan svalna innan den skärs i rutor. Sikta över florsocker innan serveringen.