Du behöver

  • 1 st burk konserverade persikor i juice ca 400 g
  • 100 g smör
  • 1.5 dl juice från persikorna
  • 3 st ägg
  • 3 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk ingefära
  • 4.5 dl vetemjöl

Dekorera med:

florsocker

Ugn: 175°

Det här behövs till ca 24 bitar:

Gör så här

1
Häll av spadet från persikorna, men spara det. Låt persikorna rinna av och skär dem i tunna klyftor.

2
Smält smöret och blanda det med persikojuicen. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör ner smörblandningen i ägg- och sockersmeten.

3
Blanda vaniljsocker, bakpulver, ingefära och mjöl och sikta ner det i smeten under omrörning. Blanda ner periskoklyftorna.

4
Häll smeten i en smord och bröad form som är ca 25×35 cm. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter. Låt kakan svalna innan den skärs i rutor. Sikta över florsocker innan serveringen.