Du behöver

  • 2 dl glutenfri mjölmix jag använde Lailas
  • 0.75 dl maizena majsstärkelse
  • 1.5 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 100 g smör eller margarin
  • 0.75 dl socker
  • 0.5 dl ljus sirap

Ugn: 175°

Gör så här

1
Mät upp mjölmix, maizena, vaniljsocker och bakpulver.

2
Rör det rumstempererade fettet med socker och sirap till en luftig massa.

3
Blanda alla ingredienserna till en deg och dela upp degen i fyra bitar.

4
Rulla ut till fingertjocka längder som är lika långa som plåten. Lägg längderna på den bakplåtspapperstäckta plåten och tryck till dem med tummen.

5
Grädda kakorna mitt i ugnen till lagom färg i ca 15 minuter.

6
6. Skär upp i 3 cm breda bitar medan längderna är varma. Låt kakorna kallna på galler. Förvara dem i en burk med tättslutande lock.


Kommentar:
Vill du variera kakorna kan du strö på hackad sötmandel eller pärlsocker före gräddningen.