Du behöver
- 2 dl glutenfri mjölmix jag använde Lailas
- 0.75 dl maizena majsstärkelse
- 1.5 tsk vaniljsocker
- 1 tsk bakpulver
- 100 g smör eller margarin
- 0.75 dl socker
- 0.5 dl ljus sirap
Ugn: 175°
Gör så här
1
Mät upp mjölmix, maizena, vaniljsocker och bakpulver.
2
Rör det rumstempererade fettet med socker och sirap till en luftig massa.
3
Blanda alla ingredienserna till en deg och dela upp degen i fyra bitar.
4
Rulla ut till fingertjocka längder som är lika långa som plåten. Lägg längderna på den bakplåtspapperstäckta plåten och tryck till dem med tummen.
5
Grädda kakorna mitt i ugnen till lagom färg i ca 15 minuter.
6
6. Skär upp i 3 cm breda bitar medan längderna är varma. Låt kakorna kallna på galler. Förvara dem i en burk med tättslutande lock.
Vill du variera kakorna kan du strö på hackad sötmandel eller pärlsocker före gräddningen.