Du behöver

  • 500 g sparris gärna tjock
  • socker till kokningen
  • 0.5 dl kesella gourmet
  • 0.5 dl crème fraîche
  • 3 st tabasco stänk
  • 2 tsk citron pressad saft
  • 2 msk sherry Fino
  • salt vitpeppar

Servera med:

nachos och skivad röd chili alternativt toast och stenbitsrom

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Rensa sparrisen väl. Koka i lite salt, en nypa socker och 1 msk olja, i vatten som precis täcker sparrisen. Låt koka tills sparrisen blir mjuk i 5–8 min.

2
Mixa sparrisen till en jämn smet och tillsätt kesella, crème fraiche, tabasco, citronsaft och sherry. Rör om ordentligt och smaka av med salt och peppar.

3
Servera sparrismoussen som drinktilltugg, på nachos och en tunn skiva röd chili eller på en toast toppad med stenbitsrom.