Du behöver
- 500 g sparris gärna tjock
- socker till kokningen
- 0.5 dl kesella gourmet
- 0.5 dl crème fraîche
- 3 st tabasco stänk
- 2 tsk citron pressad saft
- 2 msk sherry Fino
- salt vitpeppar
Servera med:
nachos och skivad röd chili alternativt toast och stenbitsrom
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Rensa sparrisen väl. Koka i lite salt, en nypa socker och 1 msk olja, i vatten som precis täcker sparrisen. Låt koka tills sparrisen blir mjuk i 5–8 min.
2
Mixa sparrisen till en jämn smet och tillsätt kesella, crème fraiche, tabasco, citronsaft och sherry. Rör om ordentligt och smaka av med salt och peppar.
3
Servera sparrismoussen som drinktilltugg, på nachos och en tunn skiva röd chili eller på en toast toppad med stenbitsrom.