Du behöver
- 2.5 dl vetemjöl
- 0.5 dl kakao
- 2 tsk bakpulver
- 3 st ägg
- 2 dl strösocker
- 0.5 dl matfett (smält eller flytande)
- 1 dl havredryck solhavre eller laktosfri mjölk
Till formen:
matfett laktosfritt
kokosflingor
Till glasyren:
2 dl kokosmjölk
1.33 msk maizena majsstärkelse
0.75 msk rörsocker strö-
0.75 msk kakao
Ganera med:
kokosflingor
Ugn: 175°
Chokladkaka med kokosglasyr
Gör så här
1
Smörj en långform, ca 1 1/2 l, med laktosfritt fett och bröa med kokosflingor.
2
Mät upp mjöl, kakao och bakpulver. Vispa ägg och socker till en pösig massa. Häll i mjölblandningen och rör ett par tag
3
Tillsätt fettet och vätskan, och rör till en slät smet. Skrapa ned smeten i formen och grädda i ca 40 minuter.
4
Blanda kokosmjölk, maizena, socker och kakao i en kastrull. Låt koka upp och tjockna under omrörning,
5
Stjälp upp kakan och bred på glasyren. Garnera med kokosflingor som på bilden.
Rörsockret till glasyren går att byta ut mot vanligt strösocker.