Du behöver

  • 2.5 dl vetemjöl
  • 0.5 dl kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 0.5 dl matfett (smält eller flytande)
  • 1 dl havredryck solhavre eller laktosfri mjölk

Till formen:

matfett laktosfritt
kokosflingor

Till glasyren:

2 dl kokosmjölk
1.33 msk maizena majsstärkelse
0.75 msk rörsocker strö-
0.75 msk kakao

Ganera med:

kokosflingor

Ugn: 175°

Chokladkaka med kokosglasyr

Gör så här

1
Smörj en långform, ca 1 1/2 l, med laktosfritt fett och bröa med kokosflingor.

2
Mät upp mjöl, kakao och bakpulver. Vispa ägg och socker till en pösig massa. Häll i mjölblandningen och rör ett par tag

3
Tillsätt fettet och vätskan, och rör till en slät smet. Skrapa ned smeten i formen och grädda i ca 40 minuter.

4
Blanda kokosmjölk, maizena, socker och kakao i en kastrull. Låt koka upp och tjockna under omrörning,

5
Stjälp upp kakan och bred på glasyren. Garnera med kokosflingor som på bilden.


Kommentar:
Rörsockret till glasyren går att byta ut mot vanligt strösocker.