Du behöver
- 400 g kycklingfilé
- pepparmix
- salt
- 1 msk smör eller margarin
- 1 kruka romansallad
- 40 g sallat blandad
- 4 skiva lantbröd
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 msk olivolja
- 4 skiva parmaskinka
Dressing:
2 dl parmesanost riven
3 st sardellfiléer
1 st vitlöksklyfta
1 msk citronsaft
1 st äggula
1 dl olivolja
salt och peppar
Ugn: 150°
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Krydda kycklingen väl med pepparmix och salt, och bryn i smör. Stek klart i ugnen tills köttsaften är ofärgad, ca 10 minuter.
2
Skölj sallaten och slunga den torr. Skär brödet i tärningar och rosta tillsammans med hackad vitlök i en stekpanna med olja.
3
Mixa parmesanost, sardellfiléer, pressad vitlök, citronsaft och äggula. Tillsätt oljan droppvis under mixning. Smaka av med salt och peppar. Vänd runt sallaten i dressingen.
4
Lägg parmaskinkan på en plåt med bakplåtspapper och låt den torka i ugnen, ca 5 minuter. Låt svalna. Servera salladen med skivad kyckling och krutonger, och garnera med parmachipsen.
Om chipsen går sönder kan du strössla dem över salladen.