Du behöver

  • 400 g kycklingfilé
  • pepparmix
  • salt
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 kruka romansallad
  • 40 g sallat blandad
  • 4 skiva lantbröd
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • 4 skiva parmaskinka

Dressing:

2 dl parmesanost riven
3 st sardellfiléer
1 st vitlöksklyfta
1 msk citronsaft
1 st äggula
1 dl olivolja
salt och peppar

Ugn: 150°

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Krydda kycklingen väl med pepparmix och salt, och bryn i smör. Stek klart i ugnen tills köttsaften är ofärgad, ca 10 minuter.

2
Skölj sallaten och slunga den torr. Skär brödet i tärningar och rosta tillsammans med hackad vitlök i en stekpanna med olja.

3
Mixa parmesanost, sardellfiléer, pressad vitlök, citronsaft och äggula. Tillsätt oljan droppvis under mixning. Smaka av med salt och peppar. Vänd runt sallaten i dressingen.

4
Lägg parmaskinkan på en plåt med bakplåtspapper och låt den torka i ugnen, ca 5 minuter. Låt svalna. Servera salladen med skivad kyckling och krutonger, och garnera med parmachipsen.


Kommentar:
Om chipsen går sönder kan du strössla dem över salladen.