Rabarbersaft

Du behöver 1.5 kg rabarber gärna späd röd 6 dl vatten 5 st kryddnejlikor 500 g strösocker per liter avrunnen saft 1 krm natriumbensoat Det...

Du behöver

  • 1.5 kg rabarber gärna späd röd
  • 6 dl vatten
  • 5 st kryddnejlikor
  • 500 g strösocker per liter avrunnen saft
  • 1 krm natriumbensoat

Det här behövs:

Gör så här

1
Skölj rabarbern väl, men skala den inte. Skär stjälkarna i små bitar.

2
Koka upp vattnet i en rostfri gryta. Tillsätt rabarber och nejlikor. Koka under lock tills rabarbern är sönderkokt.

3
Sila massan genom en silduk, låt saften självrinna i ca 1 timme.

4
Mät saften, koka upp den och tillsätt sockret under omrörning. Koka upp och skumma väl.

5
ut natriumbensoatet i 1/2 dl av saften och rör sedan ner det i grytan.

6
Häll upp saften på varma, väl rengjorda flaskor och förslut. Förvara saften svalt.


Kommentar:
Skörda och frys in rabarbern skuren i bitar i en plastpåse för kommande behov.

Scroll to Top