Du behöver
- 0.5 dl flytande fett (olja eller margarin)
- 5 dl mjölk eller vatten
- 25 g jäst
- 1 dl sirap
- 1.5 tsk brödkrydda mald
- 0.75 tsk salt
- 9.5 dl glutenfri mjölmix
Pensla med:
1 msk flytande fett
Ugn: 175°
Det här behövs till 2 limpor:
Gör så här
1
Blanda fett och mjölk i en kastrull och värm till fingervärme (37°). Smula jästen i en bunke och rör ut med degspadet.
2
Tillsätt sirap, kryddor, salt och ca 8 dl av mjölmixen i omgångar. Arbeta degen väl.
3
Pudra över mjölmix och låt jäsa under bakduk i 30 minuter.
4
Arbeta ihop degen efter jäsningen och baka ut den. Tillsätt ytterligare mjölmix så att degen går att hantera, men var så sparsam du kan.
5
Dela degen, forma två längder och lägg på en papperstäckt plåt. Nagga limporna med en gaffel några gånger innan du låter dem jäsa under bakduk i 30 minuter.
6
Pensla brödet med flytande fett och grädda på andra falsen nerifrån i ca 40 minuter. Låt kallna i bakduk innan du ev. fryser in bröden.