Du behöver

  • 0.5 dl flytande fett (olja eller margarin)
  • 5 dl mjölk eller vatten
  • 25 g jäst
  • 1 dl sirap
  • 1.5 tsk brödkrydda mald
  • 0.75 tsk salt
  • 9.5 dl glutenfri mjölmix

Pensla med:

1 msk flytande fett

Ugn: 175°

Det här behövs till 2 limpor:

Gör så här

1
Blanda fett och mjölk i en kastrull och värm till fingervärme (37°). Smula jästen i en bunke och rör ut med degspadet.

2
Tillsätt sirap, kryddor, salt och ca 8 dl av mjölmixen i omgångar. Arbeta degen väl.

3
Pudra över mjölmix och låt jäsa under bakduk i 30 minuter.

4
Arbeta ihop degen efter jäsningen och baka ut den. Tillsätt ytterligare mjölmix så att degen går att hantera, men var så sparsam du kan.

5
Dela degen, forma två längder och lägg på en papperstäckt plåt. Nagga limporna med en gaffel några gånger innan du låter dem jäsa under bakduk i 30 minuter.

6
Pensla brödet med flytande fett och grädda på andra falsen nerifrån i ca 40 minuter. Låt kallna i bakduk innan du ev. fryser in bröden.