Ängamat

Du behöver 0.5 st blomkålshuvud 1 st morot 10 cm purjolök 50 g sockerärter 40 g spenat 4 dl vatten 1 st grönsaksbuljongtärning 1 msk...

Du behöver

  • 0.5 st blomkålshuvud
  • 1 st morot
  • 10 cm purjolök
  • 50 g sockerärter
  • 40 g spenat
  • 4 dl vatten
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 dl mjölk
  • 1 st wienerkorv
  • salt och peppar
  • 0.5 dl hackad persilja

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Bryt blomkålen i buketter, skala moroten och skiva den och purjolöken. Skär sockerärter och spenat i breda strimlor.

2
Koka upp vatten och buljongtärning och lägg i grönsakerna. Koka i 5 minuter.

3
Sila av grönsakerna, spara spadet och låt det koka upp igen. Vispa ut mjölet i mjölken och rör ner i grytan. Slanta korven och låt koka med i 5 minuter.

4
Lägg i grönsakerna och smaka av soppan med salt och peppar. Strö i persilja.

Scroll to Top