Du behöver
- 0.5 st blomkålshuvud
- 1 st morot
- 10 cm purjolök
- 50 g sockerärter
- 40 g spenat
- 4 dl vatten
- 1 st grönsaksbuljongtärning
- 1 msk vetemjöl
- 2 dl mjölk
- 1 st wienerkorv
- salt och peppar
- 0.5 dl hackad persilja
Det här behövs till 2 port:
Gör så här
1
Bryt blomkålen i buketter, skala moroten och skiva den och purjolöken. Skär sockerärter och spenat i breda strimlor.
2
Koka upp vatten och buljongtärning och lägg i grönsakerna. Koka i 5 minuter.
3
Sila av grönsakerna, spara spadet och låt det koka upp igen. Vispa ut mjölet i mjölken och rör ner i grytan. Slanta korven och låt koka med i 5 minuter.
4
Lägg i grönsakerna och smaka av soppan med salt och peppar. Strö i persilja.