Du behöver

  • 150 g smör
  • 3 dl socker
  • 1 dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 st ägg
  • 2 dl vetemjöl

Kräm:

2 dl vispgrädde
25 g smör
200 g mörk choklad

Garnering:

bär

Ugn: 175°

Det här behövs till 10 bitar:

Gör så här

1
Smält smöret i en kastrull. Ta bort kastrullen från värmen och rör i socker, siktad kakao och vaniljsocker.

2
Rör i äggen ett i taget och till sist mjölet. Häll smeten i en smord form med 23 cm i diameter och ett bakplåtspapper i botten. Grädda chokladkakan i 20 minuter. Låt kallna.

3
Koka upp grädde och smör. Ta kastrullen från värmen och rör i hackad choklad och rör tills den smält.

4
Låt krämen stå i kylen tills den börjar stelna, det tar ca 30 minuter. Bred krämen över bottnen och låt stelna i kyl. Garnera med bär.