Du behöver
- 150 g smör
- 3 dl socker
- 1 dl kakao
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 st ägg
- 2 dl vetemjöl
Kräm:
2 dl vispgrädde
25 g smör
200 g mörk choklad
Garnering:
bär
Ugn: 175°
Det här behövs till 10 bitar:
Gör så här
1
Smält smöret i en kastrull. Ta bort kastrullen från värmen och rör i socker, siktad kakao och vaniljsocker.
2
Rör i äggen ett i taget och till sist mjölet. Häll smeten i en smord form med 23 cm i diameter och ett bakplåtspapper i botten. Grädda chokladkakan i 20 minuter. Låt kallna.
3
Koka upp grädde och smör. Ta kastrullen från värmen och rör i hackad choklad och rör tills den smält.
4
Låt krämen stå i kylen tills den börjar stelna, det tar ca 30 minuter. Bred krämen över bottnen och låt stelna i kyl. Garnera med bär.