Du behöver

  • 200 g smör eller margarin
  • 1 dl strösocker
  • 100 g sötmandel
  • 3 dl vetemjöl

Pensling och garnering:

ägg uppvispat
hallonsylt fast
mandel hackad

Glasyr:

2 dl florsocker
2 tsk vatten

Ugn: 175°

Gör så här

1
Rör matfett och socker ljust och poröst.

2
Mal mandeln och blanda samman den med mjöl. Rör ner den i smeten och arbeta ihop till en smidig deg.

3
Dela degen i ca 40 lika stora bitar och forma runda bollar. Gör en fördjupning mitt i varje kaka.

4
Pensla dem med uppvispat ägg och doppa dem sedan i mandelhacket. Lägg en klick hallonsylt i fördjupningen.

5
Ställ kakorna på bakplåtspappersklädda plåtar. Grädda mitt i ugnen i 10–12 minuter eller tills kakorna har fått lite färg. Låt kakorna kallna.

6
Rör samman florsocker och vatten till en jämn smet och glasera kakorna.