Du behöver
- 200 g smör eller margarin
- 1 dl strösocker
- 100 g sötmandel
- 3 dl vetemjöl
Pensling och garnering:
ägg uppvispat
hallonsylt fast
mandel hackad
Glasyr:
2 dl florsocker
2 tsk vatten
Ugn: 175°
Gör så här
1
Rör matfett och socker ljust och poröst.
2
Mal mandeln och blanda samman den med mjöl. Rör ner den i smeten och arbeta ihop till en smidig deg.
3
Dela degen i ca 40 lika stora bitar och forma runda bollar. Gör en fördjupning mitt i varje kaka.
4
Pensla dem med uppvispat ägg och doppa dem sedan i mandelhacket. Lägg en klick hallonsylt i fördjupningen.
5
Ställ kakorna på bakplåtspappersklädda plåtar. Grädda mitt i ugnen i 10–12 minuter eller tills kakorna har fått lite färg. Låt kakorna kallna.
6
Rör samman florsocker och vatten till en jämn smet och glasera kakorna.