Du behöver

  • 250 g kycklingfilé
  • 1 tsk pepparmix
  • salt
  • 2 msk smör eller margarin

Currysås:

0.5 st gul lök
0.5 st äpple
1 tsk curry
1.5 dl vatten
1 msk kycklingfond
1 dl matlagningsgrädde
1 msk maizena redning
salt peppar, socker

Servera med:

ris
grönsaker kokta

Ugn: 175°

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Putsa kycklingen och gnid in den med pepparmix och salt. Bryn i hälften av smöret och stek klart i ugn i ca 10 minuter.

2
Skala och hacka lök och äpple. Fräs i resten av smöret tillsammans med curry.

3
Späd med vatten, fond och grädde och koka i 10 minuter. Red av med redning och smaka av med salt, peppar och socker. Koka i 3 minuter och servera med kyckling, ris och kokta grönsaker.