Du behöver
- 50 g jäst
- 5 dl vatten
- 0.5 dl rapsolja
- 2 tsk salt
- 1 msk honung
- 3 dl grahamsmjöl
- 9 dl vetemjöl
Fyllning:
3 dl riven ost
1 dl färsk oregano
Pensling:
ägg
sesamfrö vallmofrö, flingsalt
Ugn: 225°
Gör så här
1
Smula ner jästen i en skål och rör ut den i vatten 37°. Tillsätt olja, salt, honung, grahamsmjöl och det mesta av vetemjölet.
2
Arbeta degen väl tills den släpper skålens kant. Låt jäsa övertäckt i 40 minuter.
3
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i två bitar. Kavla ut till avlånga plattor och strö på ost och oregano.
4
Rulla ihop från långsidan och skär i bitar. Ställ rullarna med snittytan upp på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa i 30 minuter.
5
Pensla med uppvispat ägg och strö på frön och flingsalt. Grädda i 8–10 minuter.