Du behöver

  • 50 g jäst
  • 5 dl vatten
  • 0.5 dl rapsolja
  • 2 tsk salt
  • 1 msk honung
  • 3 dl grahamsmjöl
  • 9 dl vetemjöl

Fyllning:

3 dl riven ost
1 dl färsk oregano

Pensling:

ägg
sesamfrö vallmofrö, flingsalt

Ugn: 225°

Gör så här

1
Smula ner jästen i en skål och rör ut den i vatten 37°. Tillsätt olja, salt, honung, grahamsmjöl och det mesta av vetemjölet.

2
Arbeta degen väl tills den släpper skålens kant. Låt jäsa övertäckt i 40 minuter.

3
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i två bitar. Kavla ut till avlånga plattor och strö på ost och oregano.

4
Rulla ihop från långsidan och skär i bitar. Ställ rullarna med snittytan upp på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa i 30 minuter.

5
Pensla med uppvispat ägg och strö på frön och flingsalt. Grädda i 8–10 minuter.