Paj med brieost och soltorkade tomater

En paj som får smak av tomater i olja.

Du behöver

  • 6 dl vetemjöl
  • 250 g smör eller margarin
  • 4 msk kallt vatten

Fyllning:

1 st gul lök
1 msk smör eller margarin
6 st soltorkade tomater i olja
150 g brieost
3 st ägg
2.5 dl matlagningsgrädde
salt peppar

Ugn: 225°

Det här behövs:

Gör så här

1
Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa, gärna i matberedare. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg.

2
Dela degen, kavla ut och lägg i två pajformar som är 23 cm i diameter. Låt stå kallt i 30 minuter. Nagga och förgrädda i 10 minuter.

3
Skala och hacka löken och fräs den mjuk i smör. Fördela löken i de förgräddade pajskalen tillsammans med strimlade tomater. Lägg på skivad brieost.

4
Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar och häll i formarna. Grädda i ca 30 minuter tills fyllningen stelnat.

Scroll to Top