Du behöver

Tårtbotten/anslag:

4 st ägg
2 dl strösocker
1 dl potatismjöl
1 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Fyllning 1:

2.5 dl matlagningsgrädde
3 msk strösocker
2 msk marsanpulver
0.5 st citron

Fyllning 2:

1 dl vispgrädde
2 msk råsocker flor
250 g hallon och blåbär

Gelé:

0.75 dl saft röd
0.75 dl vatten
0.5 dl strösocker
3 st gelatinblad blötlagda
250 g hallon och blåbär

Garnering:

4 dl vispgrädde

Ugn: 175°

Det här behövs till 10–12 bitar:

Gör så här

1
Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Blanda potatismjöl, vetemjöl och bakpulver i en skål och sikta ner i äggsmeten. Vänd ner mjölblandningen med en slickepott. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten. Grädda anslaget, ca 30 minuter. Låt kakan stå i 5 minuter innan den stjälps upp och kallnar på smörpapper.

2
Dela kakan i tre bottnar. Lägg en botten på ett fat med en tårtring av tejpade 10 cm breda over head-papper. Vispa matlagningsgrädde, socker och marzánpulver i en kastrull och gör ett uppkok. Tillsätt rivet citronskal och låt krämen kallna. Bred den över den första bottnen. Lägg på nästa botten.

3
Vispa grädden till fyllning 2. Tillsätt råsocker och bär. Bred på blandningen och täck med den sista tårtbottnen.

4
Värm saft, vatten, socker och urkramade gelatinblad. Blanda försiktigt med bären och låt blandningen blir trögflytande. Fördela överst på tårtan. Låt stelna i kylen, ca 30 minuter. Vispa grädden till garneringen och spritsa den runt tårtan.