Du behöver
- 150 g margarin laktosfritt
- 2 dl solhavre havredryck eller laktosfritt margarin
- 50 g jäst (1 pkt)
- 6 dl vetemjöl
Pensla med:
äggvita uppvispad
flingsalt ca 3 msk
Ugn: 225°
Gör så här
1
Smält fettet och blanda med vätskan. Rör om och invänta fingervärme (37°). Smula jästen och rör ut med degspadet.
2
Tillsätt mjölet och arbeta ihop en deg. Knåda och dela den i fyra bitar. Rulla ut varje bit och dela i nio delar.
3
Rulla 24 cm långa lillfingertjocka längder av varje del. Forma kringlor så att ändarna kommer underst. Lägg kringlorna på papperstäckta plåtar och låt jäsa i 20–25 minuter.
4
Pensla med äggvita och strö över flingsalt. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt kringlorna kallna på galler och förvara dem sedan torrt.
Kringlorna är goda som drinktilltugg eller tillsammans med ost.
Vill du få ut fler kringlor av satsen rullar du längderna ännu tunnare.