Du behöver

  • 150 g margarin laktosfritt
  • 2 dl solhavre havredryck eller laktosfritt margarin
  • 50 g jäst (1 pkt)
  • 6 dl vetemjöl

Pensla med:

äggvita uppvispad
flingsalt ca 3 msk

Ugn: 225°

Gör så här

1
Smält fettet och blanda med vätskan. Rör om och invänta fingervärme (37°). Smula jästen och rör ut med degspadet.

2
Tillsätt mjölet och arbeta ihop en deg. Knåda och dela den i fyra bitar. Rulla ut varje bit och dela i nio delar.

3
Rulla 24 cm långa lillfingertjocka längder av varje del. Forma kringlor så att ändarna kommer underst. Lägg kringlorna på papperstäckta plåtar och låt jäsa i 20–25 minuter.

4
Pensla med äggvita och strö över flingsalt. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt kringlorna kallna på galler och förvara dem sedan torrt.


Kommentar:
Kringlorna är goda som drinktilltugg eller tillsammans med ost.
Vill du få ut fler kringlor av satsen rullar du längderna ännu tunnare.