Du behöver

  • 1 dl nötter
  • 2 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1.5 msk vetemjöl
  • 4 st äggvitor

Fyllning:

3 dl vispgrädde
2 msk socker
1 tsk vaniljsocker
50 g vit choklad
0.5 l jordgubbar

Ugn: 150

Gör så här

1
Rita ca 30 ringar som är 6–7 cm i diameter på bakplåtspapper. Smörj pappren och lägg dem på bakplåtarna.

2
Mal nötterna och blanda samman dem med socker, vaniljsocker och mjöl.

3
Vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd ner nötblandningen i äggvitorna. Lägg en klick smet i varje ring och bred ut den jämnt.

4
Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter eller tills kakorna känns torra och lätta. Låt dem kallna på plåten innan du lossar dem.

5
Vispa grädden med socker och vaniljsocker till skum. Hacka chokladen och rör ner den försiktigt i grädden. Skiva jordgubbarna.

6
Fördela grädden på hälften av kakorna. Lägg på jordgubbar och täck med resterande kakor. Halvera 15 jordgubbar och garnera med dem. Obs! lägg bara samman så många bakelser som går åt och servera dem genast. Kakor utan fyllning går bra att frysa.


Kommentar:
Du kan byta jordgubbar till dina egna favoritbär eller tärnad frukt.