Du behöver
- 2.5 dl glutenfri mjölmix
- 1 msk socker gärna rörsocker strö-
- 100 g smör kylskåpskallt
- 1 st äggula
Fyllning:
3 st ägg
1.5 dl strösocker gärna rörsocker strö-
2 tsk rivet citronskal
0.5 dl pressad citronsaft
0.5 dl glutenfri mjölmix
Servera med:
bär crème fraiche och färska
Ugn: 200°/175°
Det här behövs till 8 bitar:
Gör så här
1
Mät upp mjölmix och socker, och finfördela fettet i detta, för hand eller i matberedare, till en grynig massa.
2
Tillsätt äggulan och låt degen vila i kylen medan ugnen blir varm.
3
Tryck ut degen i en pajform med diametern 23 cm. Förgrädda i 10 minuter på mittfalsen i 200° varm ugn.
4
Sänk temperaturen till 175° och blanda ingredienserna till fyllningen. Häll den i pajskalet och grädda i 15–20 minuter.
5
Servera pajen varm eller kall med crème fraiche och säsongens bär.
När vi skriver strösocker avgör du själv om du vill använda vanligt strösocker eller rörsocker strö-. Rörsocker, som är mindre raffinerat än det vita sockret, är det som tidigare salufördes som råsocker.