Syrlig citronpaj

Du behöver 2.5 dl glutenfri mjölmix 1 msk socker gärna rörsocker strö- 100 g smör kylskåpskallt 1 st äggula Fyllning: 3 st ägg 1.5 dl...

Du behöver

  • 2.5 dl glutenfri mjölmix
  • 1 msk socker gärna rörsocker strö-
  • 100 g smör kylskåpskallt
  • 1 st äggula

Fyllning:

3 st ägg
1.5 dl strösocker gärna rörsocker strö-
2 tsk rivet citronskal
0.5 dl pressad citronsaft
0.5 dl glutenfri mjölmix

Servera med:

bär crème fraiche och färska

Ugn: 200°/175°

Det här behövs till 8 bitar:

Gör så här

1
Mät upp mjölmix och socker, och finfördela fettet i detta, för hand eller i matberedare, till en grynig massa.

2
Tillsätt äggulan och låt degen vila i kylen medan ugnen blir varm.

3
Tryck ut degen i en pajform med diametern 23 cm. Förgrädda i 10 minuter på mittfalsen i 200° varm ugn.

4
Sänk temperaturen till 175° och blanda ingredienserna till fyllningen. Häll den i pajskalet och grädda i 15–20 minuter.

5
Servera pajen varm eller kall med crème fraiche och säsongens bär.


Kommentar:
När vi skriver strösocker avgör du själv om du vill använda vanligt strösocker eller rörsocker strö-. Rörsocker, som är mindre raffinerat än det vita sockret, är det som tidigare salufördes som råsocker.

Scroll to Top