Du behöver

  • 900 g kycklingfilé
  • 2 msk olivolja
  • 1 st citron
  • 2 msk färsk oregano
  • 2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar

Sallad:

1 st huvud krispissallad
1 st gurka
6 st mogna tomater
1 st rödlök
1 st paprika orange eller röd
150 g fetaost
1 dl kalamataoliver svarta
färsk oregano timjan
flingsalt svartpeppar

Servera med:

bröd
olivolja
vinäger

Ugn: 250° grill

Det här behövs till 4–6 port:

Gör så här

1
Skär filéerna i fyra avlånga bitar och trä upp på spett. Blanda olja, citronskal och -saft, hackad oregano, salt och nymald svartpeppar. Pensla spetten med blandningen.

2
Grilla spetten på galler högt upp i ugnen och över en långpanna, ca 10 minuter. Vänd under tiden.

3
Skölj och lägg sallatsbladen på portionstallrikar. Fördela skalad gurka skuren i bitar, tomater i bitar, skivad lök, skivad paprika, fetaost och oliver över sallaten. Strö över oregano, timjan, flingsalt och peppar. Toppa med kycklingspetten. Servera med bröd, olivolja och vinäger.