Du behöver

  • 250 g jordgubbar
  • 1 msk strösocker + 1 dl
  • 2 dl mjölk
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 st vaniljstång
  • 5 st äggulor
  • maränger

Det här behövs till 6 port:

Gör så här

1
Rensa jordgubbarna och hacka dem grovt. Strö över 1 msk socker och låt dra medan smeten görs.

2
Häll mjölk och grädde i en kastrull. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur kornen. Lägg allt i kastrullen och koka upp.

3
Låt dra i 20 minuter och plocka sedan upp vaniljstången. Vispa ihop äggulorna och resten av sockret, och häll i gräddmjölken.

4
Häll tillbaka i kastrullen och sjud under omrörning tills smeten börjar tjockna. Låt svalna.

5
Mosa eller mixa bären och rör ner dem i smeten. Häll smeten i en form och tryck i marängerna. Låt stå i frysen i 4 timmar.