Du behöver
- 250 g jordgubbar
- 1 msk strösocker + 1 dl
- 2 dl mjölk
- 3 dl vispgrädde
- 1 st vaniljstång
- 5 st äggulor
- maränger
Det här behövs till 6 port:
Gör så här
1
Rensa jordgubbarna och hacka dem grovt. Strö över 1 msk socker och låt dra medan smeten görs.
2
Häll mjölk och grädde i en kastrull. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur kornen. Lägg allt i kastrullen och koka upp.
3
Låt dra i 20 minuter och plocka sedan upp vaniljstången. Vispa ihop äggulorna och resten av sockret, och häll i gräddmjölken.
4
Häll tillbaka i kastrullen och sjud under omrörning tills smeten börjar tjockna. Låt svalna.
5
Mosa eller mixa bären och rör ner dem i smeten. Häll smeten i en form och tryck i marängerna. Låt stå i frysen i 4 timmar.