Du behöver

Kakbotten:

1.5 dl vetemjöl
0.75 dl potatismjöl
1.5 tsk bakpulver
2 st ägg
1.5 dl rörsocker strö eller vanligt strösocker
1 dl kokande vatten

Fyllning:

5 st gelatinblad
1 msk rivet citronskal
2 st ägg använd bara gulorna
0.75 dl rörsocker strö-
2 dl vispgrädde laktosfri
1 st keso 200 g

Garnering:

2 st gelatinblad
1 dl äppeldryck drickfärdig
275 g jordgubbar färska eller frysta

Ugn: 200°

Det här behövs till 1 tårta:

Gör så här

1
Smörj och bröa en rund bakform som rymmer1 1/2 l.

2
Mät upp mjöl och potatismjöl och bakpulver. Vispa äggen med sockret till en luftig smet. Häll mjölblandningen i äggsmeten och tillsätt vattnet. Rör om och skrapa ned kaksmeten i formen. Grädda direkt på andra falsen nerifrån i ca 30 minuter. Låt kakan svalna av innan du delar den.

3
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Riv citronskalet. Rör gulorna med sockret. Vispa grädden. Tag upp gelatinbladen och smält dem på svag värme och blanda med ägg- och sockersmeten. Tillsätt citronraspet, grädden och keson.

4
Bred hälften av fyllningen mellan bottnarna och resten ovanpå. Låt stå i kylen någon timme.

5
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Tag upp gelatinbladen och smält dem på svag värme och blanda med äppeldrickan. Lägg jordgubbar ovanpå tårtan och skeda över gelatinlösningen som bör vara halvtjock. Låt tårtan stå i kylen minst 1 timme innan den serveras.