Du behöver

  • 900 g kycklinglårfilé
  • 1.5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar nymald
  • 2 tsk soja
  • 1 msk färsk ingefära
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 msk smör
  • 3 st vårlök
  • 1 st paprika gul
  • 150 g champinjoner färska
  • 1.5 dl mango chutney Sharwood
  • 2.5 dl matlagningsgrädde
  • 2 msk redning Maizena

Morotsris:

1 st schalottenlök
1 msk smör
3 dl fullkornsris
8 dl kycklingbuljong av fond
2 st morötter

Ugn: 225°

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Dela lårfiléerna på mitten och lägg dem i en smord ugnssäker form. Salta och peppra. Pensla med soja blandad med riven ingefära, riven vitlök och 1 msk smör&rapsolja.
Tillaga i mitten av ugnen, ca 10 minuter.

2
Dela lök, paprika och champinjoner i bitar, och fräs i en stekpanna med smör&rapsolja så att champinjonerna får lite färg. Fördela över kycklingen.

3
Vispa samman mango chutney med grädde och redning, och häll över kycklingen. Ställ in i ugnen igen, ca 20 minuter.

4
Hacka löken och fräs den i en gryta med smör. Tillsätt riset och låt det fräsa så att det blir blankt. Späd med buljong och låt riset sjuda i 40 minuter. Tillsätt skivade morötter de sista 10 minuterna. Servera riset till kycklinggratängen.