Du behöver
- 900 g kycklinglårfilé
- 1.5 tsk salt
- 2 krm svartpeppar nymald
- 2 tsk soja
- 1 msk färsk ingefära
- 1 st vitlöksklyfta
- 2 msk smör
- 3 st vårlök
- 1 st paprika gul
- 150 g champinjoner färska
- 1.5 dl mango chutney Sharwood
- 2.5 dl matlagningsgrädde
- 2 msk redning Maizena
Morotsris:
1 st schalottenlök
1 msk smör
3 dl fullkornsris
8 dl kycklingbuljong av fond
2 st morötter
Ugn: 225°
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Dela lårfiléerna på mitten och lägg dem i en smord ugnssäker form. Salta och peppra. Pensla med soja blandad med riven ingefära, riven vitlök och 1 msk smör&rapsolja.
Tillaga i mitten av ugnen, ca 10 minuter.
Tillaga i mitten av ugnen, ca 10 minuter.
2
Dela lök, paprika och champinjoner i bitar, och fräs i en stekpanna med smör&rapsolja så att champinjonerna får lite färg. Fördela över kycklingen.
3
Vispa samman mango chutney med grädde och redning, och häll över kycklingen. Ställ in i ugnen igen, ca 20 minuter.
4
Hacka löken och fräs den i en gryta med smör. Tillsätt riset och låt det fräsa så att det blir blankt. Späd med buljong och låt riset sjuda i 40 minuter. Tillsätt skivade morötter de sista 10 minuterna. Servera riset till kycklinggratängen.