Du behöver

  • 2 st kycklingfiléer
  • salt och peppar
  • 1 msk olja
  • 1.5 dl vatten
  • 1.5 dl couscous
  • 0.5 st grönsaksbuljongtärning
  • 1 st äpple litet
  • 2 msk basilika strimlad
  • 1.5 msk olivolja
  • 3 msk basilika
  • citron skal av 1/2

Garnera med:

2 msk cashewnötter

Ugn: 175°

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Dela varje kycklingfilé i två delar. Krydda med salt och peppar och bryn i olja tills de fått fin färg. Stek klart i ugn i ca 10 minuter.

2
Koka upp vatten och lägg i couscous och buljongtärning. Rör om så att buljongtärningen löses upp. Låt dra under lock i 5 minuter.

3
Blanda i tärnat äpple och basilika. Mixa olja, basilika och citronskal och smaka av med salt och peppar.

4
Servera kycklingen med couscous och droppa oljan över. Strö över cashewnötterna.