Du behöver
- 2 st kycklingfiléer
- salt och peppar
- 1 msk olja
- 1.5 dl vatten
- 1.5 dl couscous
- 0.5 st grönsaksbuljongtärning
- 1 st äpple litet
- 2 msk basilika strimlad
- 1.5 msk olivolja
- 3 msk basilika
- citron skal av 1/2
Garnera med:
2 msk cashewnötter
Ugn: 175°
Det här behövs till 2 port:
Gör så här
1
Dela varje kycklingfilé i två delar. Krydda med salt och peppar och bryn i olja tills de fått fin färg. Stek klart i ugn i ca 10 minuter.
2
Koka upp vatten och lägg i couscous och buljongtärning. Rör om så att buljongtärningen löses upp. Låt dra under lock i 5 minuter.
3
Blanda i tärnat äpple och basilika. Mixa olja, basilika och citronskal och smaka av med salt och peppar.
4
Servera kycklingen med couscous och droppa oljan över. Strö över cashewnötterna.